PPR Rendszer

Csőrendszerek hideg és melegvízre

pdf

 

A FLUIDTHERM termékek alapanyaga

A tesztelés alapján a PPR-Random 3 típus a nagy molekuláris súlyával megfelel a német Egészségügyi Minisztérium követelményeinek és a DIN 8077-8078 valamint DIN16962 német szabványoknak. Az anyag minőségét szintén elfogadta Szerb Egészségügyi Intézet, valamint a Svéd Bodycote független laboratóriuma.

Alkalmazás

A FLUIDTHERM termékek hideg és meleg vizes higiénikus-szaniter vízre alkalmazhatóak. Teljes mértékben helyettesíthetik az ivóvízrendszerek horganyzott csöveit, még magas kalcium (Ca) tartalom esetén is. Alkalmasak itatók, üvegházi és kerti öntözőrendszerek kiépítéséhez, sűrített levegő, vákuum rendszerekhez, vegyipari termékek, tengervíz, petróleum olaj, és erősen korrodáló anyagok vezetésére. (Kivéve: Aqua regia /acidregia, aliphatichydrocarbon, benzene, bróm víz, folyékony bróm, butyl acetát, kámforolaj, klór, kloroform, chlorsulphonic sav, cyclohexanone, decaling, ethyl aceton, ethyl klorid, heptánok, izooktán, salétromsav, methylbromide, oleic sav, oleum, paraffin olaj kénsav, tetrahydrofuran, tetrahydronaphtalene, toulon (Toulon C6H5CH3), trichloroethylene, terpentin,  xylene.) Általánosan használt központi fűtésrendszerekhez, valamint padlófűtés rendszerekhez, hütőrendszerekhez. Kis súlyuk és a rezgésnek való jó ellenálló képességük lehetővé teszik alkalmazásukat vonatokon, hajókon, kamionokban, lakókocsikban, nem stabil földfelületen, agresszív környezeti körülmények esetén is.

Fő előnyök

  • Hosszú élettartam, mely a környezeti hatásokkal szembeni nagy ellenálló képességnek köszönhető; nem korrodálódik
  • Az ún. „kóbor áram” nem károsíthatja
  • Alacsony nyomásveszteség a sima felület miatt, amely nem engedi a vízkőlerakódást a cső belsejében, a turbulenciát vagy súrlódást.
  • Anyaga teljes mértékben ártalmatlan, megfelel az ivóvízre használt termékek követelményeinek
  • Magas hő és hangszigetelő képességű
  • Minimumra csökkenti a kondenzáció veszélyét, mely gyakran előfordul fém csőrendszerek esetén
  • Ellenállnak a fagynak
  • Energiatakarékos
  • Nagyszerű hegeszthetőség. Hegesztő szerszámmal vagy elektromos eszközzel egyaránt csatlakoztatható bármelyik rész
  • Könnyű (9-szer könnyebb, mint az acél) ez könnyebbé teszi a szállítást és a kezelést

A menetes csatlakozók kovácsolt rézbetéttel készülnek. A rezet egy vékony nikkel réteg véd, amely garantálja az áthatolhatatlanságot. A folyadék nem érintkezik a fémmel, mivel a csavarzatot egy vékony PP réteg vonja be.

A termékek kétféle színben készülnek: ZÖLD és FEHÉR

Fizikai tulajdonságok

* Fajsúly (23ºC-on): 0,9090 g/cm³
* Folyásindex: 0,55 MFR 190/5 g/10 min
* Olvadási volumen ráta: 0,33 MFR 230/2,16 g/10min
* Hővezetési együttható: 1,3 MFR 230/5 g/10min
0,38 MVR 230/1,16cm³ g/10min
0,24 W/mK

Mechanikai tulajdonságok

* Szakítószilárdsági határ: > 20 N/mm²
* Nyúlás szakítási határon: > 8%
* Hajlítórugalmasság: > 800 N/mm²
* Shore szilárdság D65 shorD
* Fajlagos ütőmunka: 26 KJ/m²
* Izod/Impact erő: 160   0ºC   KJ/m²
28   -30ºC  N/mm²
* Bemetszési szilárdság (H 132/30): 45 KJ/m²

Hőmérsékleti tulajdonságok

– Vikat lágyulási hőmérséklet: 132ºC
69ºC
– Vetemedési hőmérséklet: 49ºC
– Feltöltött állapotban: 70ºC

 

A PP-R termékek előnyeiről röviden

PP-R termékekManapság a csatornázással és ivóvízhálózattal foglalkozó szakemberek arra törekednek, hogy olyan sokoldalú termékeket használjanak fel munkájuk során, amelyekkel nem kell kompromisszumot kötniük, hanem épp ellenkezőleg, a csövek alkalmazkodnak a környezeti tényezőkhöz, fizikai hatásokhoz. Ha Ön még nem találta meg az ezen követelményeknek alkalmas csöveket, ne kutasson tovább, válassza kínálatunk PP-R termékeit!

A PP-R termékek kifejezetten hideg és meleg vizes rendszerekhez lettek tervezve, így az ivóvízrendszerektől kezdve a vegyiparon át a legtöbb területen alkalmazhatók anélkül, hogy a bennük átfolyó víz vagy mesterséges anyagok hatására elkezdjenek lebomlani. A PP-R termékek nemcsak az oldhatatlan szerkezetük miatt bizonyulnak előnyös választásnak, hanem a könnyű illeszthetőségükért is, ennek köszönhetően rövid időn belül kiépíthető a legtöbb vízhálózat ipari- és magánterületen egyaránt.

Fedezze fel PP-R termékeink kínálatát, színvonalas elemekkel várjuk ügyfeleinket!

 

PPR nyomócső rendszerrel a hideg és meleg víz továbbítása évtizedekre megoldható!

PPR nyomócső rendszerrel a hideg és meleg víz továbbítása évtizedekre megoldható!A vízellátást adó vízvezetékrendszer egyik fő eleme a PPR nyomócső rendszer, aminek az a feladata, hogy a vizet szállítsa, illetve gondoskodjon annak a célba éréséről. A PPR nyomócső rendszer anyaga műanyag, egészen pontosan a PP-R, ami hideg és meleg víz szállítására egyaránt alkalmas. A csövek vastag fala és anyaguk összetétele éppen ideális ahhoz, hogy az ivóvízben megtalálható fertőtlenítő anyagoknak, illetve azok koncentrációjának ellenálljanak. A csövekben szállított víz meghatározott pH érték tartományon belül kell, hogy mozogjon, értékei szerint a 2 és 12 közötti pH az ideális, ami lehet savas és lúgos kémhatású is. Tehát, habár ellenállóak, a PPR nyomócső rendszerekbe nem kerülhet olyan anyag, ami oxidáló hatással bír. Vegyszerállóságuk és sokoldalúságuk lehetővé teszi, hogy a PPR nyomócső rendszerekben a vizen kívül más anyagot is szállítani lehessen, vagyis reaktív folyadékokat, illetve behatárolt ideig koncentrált kőolajipari, vegyipari termékeket, petróleumot vagy tengervizet is. Az ivóvíz szállítása mellett kiválóan alkalmazható hasonló célokra öntözőrendszereknél is.

A PPR nyomócső rendszerek anyaga  igencsak sokoldalú, ellenáll a magas hőmérsékletnek, de jól kezeli a mínuszokat, jó a hang- és hőszigetelő képessége is. Könnyű súllyal rendelkezik, ideálisan kezelhető, könnyen szállítható. Ezeknek a tulajdonságainak köszönhetően hosszú élettartammal bír.

Cégünk PPR nyomócső rendszerek forgalmazásával foglalkozik, és minden  érdeklődőnek színvonalas termékeket kínál a csövek és idomok világában. Ha Ön olyan nyomócső rendszert szeretne vásárolni, amivel évtizedekig elégedett lehet, és aminek a teljesítménye kifogástalan, tulajdonságai pedig ideálisak, keressen fel minket bizalommal! Vegye fel velünk a kapcsolatot a weboldalunkon megadott elérhetőségeink egyikén, és minden fontos információhoz hozzájuthat forgalmazott termékeinkről, szolgáltatásainkról! Hívjon bennünket!

Telefon: +3670-409-8862
E-mail: pestan@pestan.eu