PVC (KG) csatorna csövek és idomok

pdf

Az otthoni és utcai csatornarendszerekhez használt csöveket, a megfelelő összekötő karmantyúkkal a szennyvíz eltávolításához lehet felhasználni.

A csövek összeszerelése rendkívül egyszerű, az összekötő elemek a gumitömítés miatt egyáltalán nem szivárognak. Maximális hőmérséklet +60C.

A csövek ellenállnak a sósvíznek, alkoholnak, savaknak, lúgoknak, szulfátoknak, agresszív gázoknak és az összes tisztítószernek. Mindemellett a csövek nem használhatók olyan szennyvíz szállítására, amelynek magas a benzol, benzin vagy aceton tartalma.

Kapcsolat

Főbb jellemzők, technikai adatok és alkalmazás

 • Nagyon könnyű anyag
 • Könnyű módszer a szennyvíz szállítására és kezelésére
 • Gyors és olcsó összeszerelés
 • A csatlakozók ellenállnak a víznek és az egyéb folyadékoknak
 • Ellenállnak a korróziónak a lúgos, savas vagy agresszív környezetben
 • Elektromos szigetelést biztosítanak és ellenállnak a mechanikai hatásoknak
 • A garantált élettartam több mint 50év
 • Gyakorlatilag nincs költsége a csövek karbantartásának
 • Csatlakozás EPDM vagy gumi(EN681) tömítéses tokokkal
 • SRPSEN 1401
 • SRPSEN 13476
 • DIN19531

A felhasználandó csövek típusa függ a helyszíntől, a talajminőségétől és az alaptípusától, valamint más körülményektől is. Normál körülmények között az S-20 és S-16 sorozatú csövek kerülnek felhasználásra, pl. átlagos talaj, árok, elföldelési módszerek és földtömörítés esetén. Az S-25-ös sorozatú csöveket olyan esetekben javasoljuk, amikor a talaj rendkívül szilárd. A csőlefektetése után 1-3 hónapon belül ellenőrizni kel la keresztmetszeti alakváltozását. Az S-20 és S-16 sorozatú csövek esetében a külső átmérő alakváltozása nem lehet nagyobb, mint 5%, és a maximális deformáció két év után sem lehet nagyobb, mint 10%. Az S-25 sorozatú csövek esetében a lefektetés után a maximális alakváltozás nem lehet magasabb, mint5%, a két év utáni deformáció megengedett mértéke pedig 8%.

A csatornázási csövek és szerelvények lefektetésére konkrét statikus elemzések nélkül is lehetőség van, de a következő feltételeknek meg kell felelni:

 • 30 tonna forgalmi terhelésig a csöveket legalább 1,5 m mélyre kell lefektetni.
 • Ha nincs forgalmi terhelés, vagy csak ideiglenesen van könnyű járműforgalom, a minimum fedőréteg 0,8m legyen.
 • Ha a csövek épület alá kerülnek lefektetésre, akkor a csövek minimális fedőrétege 1,5m legyen.
 • Ha nem lehet elkerülni a csövek terhelését, akkor védő csöveket kell használni.
 • Ha a csövek keskeny árkokba kerülnek lefektetésre, a fedőréteg nem lehet 6 m-től magasabb, ha azonban a csövek védőgátak alá kerülnek, széles árkokba, akkor a fedőréteg ne legyen 4 m-től magasabb.
 • A csöveket elfedő földnek az alábbi tulajdonságokkal kell rendelkeznie: 8≤20,5KN/m28≤22,50 (dőlésszög ø)
 • A csöveket talajvizes terület esetében csak akkor lehet lefektetni, ha ellehet kerülni a feltöltő anyag eltávolítását. Az eltávolítást úgy lehet elkerülni, hogy a csövek kavicsból vagy betonból készült szűrő rétegbe kerülnek.
 • Ha a csövek nem a fenti normák szerint kerülnek lefektetésre, ki kell számolni a csövek szállítóképességét, de a feltöltés és talajtömörítés alapvető követelményeinek meg kell felelni(DIN4033, EN); ez azt jelenti, hogy a csővezetékek zónájában, az árok aljától, a csőtetejétől számított 30cm-es magasságig az alábbi talaj tömörítési értékeket kell elérni:
  • 97%-os sűrűségű nem lapátolt talaj.
  • 95%-os sűrűségű nem lapátolt talaj.

A talaj tömörítési értékeket le kell mérni tömörítés közben.

A csővezetékek zónáját ( a zárok aljától, a cső tetejétől számított 30cm-es magasságig ) olyan anyaggal kell feltölteni, amely nem tartalmaz köveket, de tömöríthető. A csővel közvetlen kapcsolatba kerülő feltöltő anyag lehet olyan föld, amely az árokból lett ki lapátolva, de a nagyobb darabokat ki kell venni ebből a földből. A csövek körüli földet lehet kézzel tömöríteni, vagy hidraulikus eszközökkel is.

A cső tetejéig történő talaj feltöltés során a földet a cső mellett kell tömöríteni. A talaj feltöltő anyagot rétegenként kell tömöríteni egészen addig, ameddig a feltöltés szintje el nem éri a talajszintet. A csőre kerülő anyagot rétegezni kell, úgy, hogy a magasabban lévő rétegek tömörítsék az alacsonyabban fekvő rétegeket.

Kapcsolat

Tudnivalók a PVC tulajdonságairól

PVC csövek és idomokValamennyi alapanyag felhasználásának tekintetében, akár PVC csövek esetében is rendkívül fontos a jó ragaszthatóság vagy hegeszthetőség, csakúgy, mint a vegyszerállóság. A kiváló minőség mellett természetesen fontos az is, hogy jól felhasználható, könnyen megmunkálható legyen.

A PVC a jól ragasztható műanyagok közé tartozik. A ragasztóanyag kiválasztását a ragasztandó felület nagysága, kötéserőssége, rugalmassága, valamint hőállósága határozza meg.

Az amorf szerkezetből kifolyólag a PVC a hőmérsékleti változásokra érzékeny. A gyakorlatban 50 oC alatt használják, az emelkedő hőmérséklet a mechanikai jellemzőket és a méretstabilitást csökkenti. A PVC műanyag félkész termék tulajdonságai közé sorolható, hogy jól megmunkálható, kémiailag ellenálló, időjárásálló, továbbá jó elektromos szigetelőképességgel rendelkezik nedves közegben is.

Termékeink között kiváló minőségben megtalálhatja mindazt, amire szüksége van! PVC csövek és idomok széles kínálatával várjuk!

KG PVC Csövek – csatornarendszerekhez

KG PVC csövekA csatornarendszerek kiépítése gondosan végzett munkafolyamatot és minőségi alapanyagokat igényel. Sok bosszúság és komoly problémák okozója lehet, ha nem megfelelő minőségű csövek kerülnek beépítésre.

A KG PVC csöveket beltéri és utcai lefolyórendszerekhez alkalmazzák. A csövek a környezetnek megfelelő csatlakozókkal használva szinte bármilyen szennyvíz elvezetésére alkalmasak, ám a vezetett anyag maximális hőmérséklete + 60 °C lehet. A csövek ellenállnak sós víznek, alkoholnak, savas és lúgos anyagoknak, szulfátoknak, agresszív gázoknak és tisztítószereknek.Vigyázat! A csövek nem alkalmazhatók olyan víz elvezetésére, mely nagy százalékban tartalmaz benzolt, benzint vagy acetont.

Egyszerűen, könnyen szállíthatóak és gyorsan összeszerelhetőek a KG PVC csövek. Élettartalmuk több mint 50 év, így hosszútávú, megtérülő befektetést jelentenek!

Ha építkezni szeretne, vagy csatornarendszerét újítaná fel, akkor mindenképp ajánljuk KG PVC csöveinket! Tájékozódjon termékeink részleteiről weboldalunkon, vagy bátran vegye fel velünk a kapcsolatot kérdéseivel!

KG idom és cső: a csatornarendszerek alapja

KG idomok és csövekA szennyvíz elvezetését megfelelő csatornarendszerek kiépítésével oldják meg. Egy ilyen csatornarendszerhez speciális elemek, csőrendszerek szükségesek, olyanok, mint amilyen a KG idomok és csövek.

Ezek az elemek műanyagból készülnek, és gumitömítéssel illeszkednek egymáshoz. A műanyag szavatolja, hogy a csövek ellenállóak legyenek a különféle veszélyes anyagokkal szemben, a gumitömítés pedig gondoskodik arról, hogy az elemek szivárgás nélkül illeszkedjenek egymáshoz.

A KG idomok és csövek többféle típusban is készülnek, ezeket annak megfelelően kell kiválasztani, hogy a beépítésre kerülő helyszínen milyen minőségű a talaj. Összeszerelésük egyszerű, nem igényel sok időt, anyaguk könnyű és ellenálló. Lúgok, rozsda, sav és egyéb maró hatású anyagok nem jelentenek akadályt. A csövek karbantartása minimális, ellenben az élettartamuk igen hosszú.

A KG csövek és idomok tulajdonságairól, felhasználásáról többet is megtudhat, bátran vegye fel velünk a kapcsolatot, és érdeklődjön a részletekről!

Kapcsolat

A PVC csövekről bővebben

A PVC csövekről bővebbenLegyen szó vízvezeték rendszerekről, vagy szennyvízelvezetés kiépítéséről, a PVC csövek elengedhetetlen elemeknek számítanak esetükben, amelyek rendkívül ellenállóak és hosszú élettartamúak, ezért nem véletlen, hogy többnyire vizes rendszerekhez alkalmazzák őket előszeretettel.

A PVC csövek nem csak ellenállóak, hanem egyszerűen beépíthetőek is, hiszen az illesztőidomoknak köszönhetően gyorsan és könnyedén kiépíthető bármilyen csatornarendszer! A PVC csövek, annak ellenére, hogy műanyagból készülnek, rendkívül masszívak, ellenállnak az állandó nedvességnek, vegyszereknek, és a hőingadozásoknak is!

Végül, de nem utolsó sorban fontos megjegyezni a PVC csövekkel kapcsolatban, hogy a manapság beszerezhető típusok teljesen környezetbarát, újrahasznosított alapanyagokból készülnek, így alkalmazásukkal kizárt, hogy károsítaná a környezetet!

Ha önnek is szüksége lenne minőségi PVC csövekre, vásároljon kínálatunkból! Kérdés esetén vegye fel velünk a kapcsolatot! A minőséget garantáljuk!

PVC cső: Hol alkalmazható és miért ajánljuk?

PVC cső: Hol alkalmazható és miért ajánljuk?A PVC sokoldalú alapanyag, ami különféle célokra is alkalmas, éppen ezért sokféle területre készítenek belőle elemeket. Ezek közé tartozik a PVC cső is. Az előre gyártott PVC csöveknek az egyik jól bevált felhasználási területe szó szerint a föld alatt van, ugyanis csatorna csövekként hasznosítják őket. Milyen előnyeinek, tulajdonságainak köszönhetően nincs jobb alapanyag erre a feladatra?

A PVC csövek egyik legkiválóbb tulajdonsága, hogy könnyűek, tehát igazán alkalmasak folyékony anyagok, esetünkben a szennyvíz szállítására. Nemcsak könnyűek, de egyszerűen alakíthatóak is, így nem okoz gondot a gyártóknak az íves csőrendszerek kialakítása. A PVC csövek anyaga ellenálló, nem okoz kárt bennük a sav, a lúg vagy a rozsda sem, mindemellett meggyőző élettartammal is bírnak.

Felmerülő kérdéseivel keressen fel minket bizalommal megadott elérhetőségeink egyikén, és mi minden fontos információt megosztunk termékeinkről, a magas minőségű PVC csövekről!

Telefon: +3670-409-8862
E-mail: pestan@pestan.eu