PVC Csövek

A PVC csövek sokoldalúak, gyakran használják őket csatornarendszerek kiépítéséhez. Cégünknél mindent megtalál, ami a rendszerhez kialakításához kellhet! 

A csatornarendszerek kiépítése során számtalan tényezőt kell figyelembe venni annak érdekében, hogy a rendszer kifogástalanul el tudja látni a feladatát. Ha nem megfelelő csöveket használnak hozzá, az hibákhoz, például rendszeres duguláshoz vagy csőtöréshez vezet, és megnöveli a karbantartási igényt. Az alábbiakban azt mutatjuk be, hogy a PVC csövek milyen esetekben alkalmazhatóak. 

PVC-ből készült csövek az igen strapabíró alapanyagnak köszönhetően szinte bármilyen szennyvíz elvezetésére megfelelőek, +60°C-os hőmérsékletig. Kivételt képez az olyan szennyvíz, amiben nagy százalékban található benzol, benzin vagy aceton. Az anyaguk szerint háromféle PVC csövet különböztetünk meg, az ezek közti választásnál figyelembe kell venni a helyszín adottságait, a létesítmény típusát és a terhelést. 

S-16 cső: fektetési mélysége 1,2 és 6 m között lehet, a maximális. terhelhetősége 18t/axel. Gyűrű merevsége SN 8 KN/m2, csatlakozása EPDM vagy gumi (EN 681) gyűrű a tokokban. 

S-20 cső: fektetési mélysége minimum 1,2 m, maximum 6 m. Terhelhetősége legfeljebb 18t/axel, g Gyűrű merevsége SN 4 KN/m2, csatlakozása szintén EPDM vagy gumi (EN 681) gyűrű a tokokban. 

S-25 cső: fektetési mélysége 1,2 – 4 m között lehet, maximális terhelhetősége 12t/axel, gyűrű merevsége SN 2 KN/m2, csatlakozása EPDM vagy gumi (EN 681) gyűrű a tokokban. 

Az S-20 és S-16-os csövek normál körülmények között alkalmazhatóak, míg az S-25-ös csövek az extrém talajjellemzőknek is ellenállnak. Az S-20 és S-16-os csövek deformációja nem haladhatja meg a külső átmérő 5%-át, illetve 2 év után is maximum 10%-os lehet. Az S-25-ös csöveknél ez alapvetően 5%, illetve 2 év után 8% lehet. 

Cégünknél mindegyik típusú PVC cső kapható. Érdemes minket felkeresnie, ha csatornarendszer kialakításhoz keres korszerű csöveket, idomokat. Munkatársaink készséggel állnak rendelkezésére a honlapunkon megadott elérhetőségeken. 

Kapcsolat

Comments are closed.

Telefon: +3670-409-8862
E-mail: pestan@pestan.eu